Udostępnij ten link

Fajita z kurczaka z ryżem. Duża porcja.

Summit To Eat

cena: 57.00 zł.

waga:213 g
Fajita z kurczaka z ryżem (ponad 1000 kcal) Summit to Eat to pełnowartościowy obiad, który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Fajita z kurczaka z ryżem to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej. Wykonane jest z delikatnych kawałków kurczaka w ostrym sosie fajita z dużą ilością czosnku, kminku i papryki, z dodatkiem puszystego ryżu. Nie zawiera glutenu.
 
Skład: ryż długoziarnisty (26%), gotowany kurczak (11%), krojone pomidory, cebula, czerwona papryka, kukurydza, olej rzepakowy, sos Fajita (3%) (cebula w proszku, olej słonecznikowy, sok cytrynowy, cukier, czosnek, papryka, sól, kminek, chilli w proszku), czerwona fasola, mąka kukurydziana, sól. Alergeny: brak.
 
Produkowana w dwóch wariantach: porcja pojedyncza (128 g) i duża (213 g).